Diverse activiteiten Diverse activiteiten

Het jaarthema wordt in het komende seizoen op allerlei manieren uitgewerkt:

De startzondag op 2 oktober
Op deze zondag geven we als gemeente het startschot voor een nieuw seizoen. Het jaarthema luidt: Wie ben jij?
Het zal een afwisselende dienst worden voor oud en jong. "Wie ben jij? Kennen wij elkaar?" Maar ook: "Wie zijn we als gemeente?" We staan samen stil bij het bijbelverhaal over Jakob en zijn worsteling met een Onbekende als hij de rivier de Jabbok wil oversteken (Genesis 32:22 e.v.). Daarbij wordt hem gevraagd: wat is je naam? Gesina Versteeg presenteert weer een nieuwe verbeelding bij dit bijbelverhaal. Na de dienst is er gelegenheid tot een speelse, veelkleurige ontmoeting en kennismaking met elkaar en met diverse activiteiten in onze gemeente Ondertussen genieten we van een high tea en heffen we het glas op het nieuwe seizoen.

Filmavonden
"Das Leben der Anderen" - vrijdagavond 4 november 2016
Deze film speelt zich af in de voormalige DDR waar de geheime dienst de Stasi de mensen het ;leven knap zuur kon maken. "...een meeslepende thriller én een verhaal over individuele vrijheid en ethiek binnen een repressief systeem."(cinema.nl). De film won allerlei prijzen, waaronder een Oscar.
In de Kiem. Aanvang: 19.45 uur. Toegang gratis. De Kiem is geopend om 19.30 uur.

Agent of grace - vrijdagavond 7 april 2017
Deze film vertelt het levensverhaal van de beroemde Duitse theoloog en pacifist Dietrich Bonhoeffer die onder het nazi-bewind in verzet kwam tegen Hitler en dat uiteindelijk met de dood moest bekopen. En dat enkele weken voor het eind van de 2e Wereldoorlog. Bonhoeffer werd op 9 april 1945 in het concentratiekamp Flossenburg geëxecuteerd.
Aanvang: 20.00 uur. In de Kiem die vanaf 19.45 uur geopend is. Toegang is gratis. Na afloop is een kort nagesprek.

Wie zijn we als gemeente?
In gesprek over de toekomst van onze Samen-op-Weg Gemeente Berlicum-Rosmalen.
Op allerlei momenten, te beginnen op zondag 16 oktober na de kerkdienst.

"Ik wil eens met u praten"  9 maart 2017
Een open gesprek over Godsbeelden ("Wie is God?").
In de Kiem. Van 20.00-21.30 uur met een glaasje toe.

Kerkcafé - 21 april 2017
Een laagdrempelige avond voor mensen van binnen en van buiten de kerk.
Onderwerp: Social media, wat doen ze met ons?
Aanvang: 20.00 uur. De Kiem is open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis.
Na afloop is er gelegenheid tot informeel nagesprek bij een glaasje en een hapje.

datum en tijdstip 23-11-2017 om 20.00

Voorbereiding tentoonstelling