Koffiedoosproject 2014-2015 Tafadhali Koffiedoosproject 2014-2015 Tafadhali

Wat betekent Tafadhali?

Tafadhali betekent “Alsjeblieft” in de betekenis wanneer je iemand iets vraagt. Dus geef alsjeblieft hulp aan de AIDS-patiënten, zonder daar iets anders voor terug te verlangen dan dankbaarheid.

Een belangrijke taak voor het Shaloom Care House is om een positieve verandering te brengen in het leven van weeskinderen en andere kwetsbare kinderen van ouders die getroffen zijn door een HIV-besmetting en AIDS. Deze kinderen worden intern aangeduid als OVC: Orphans and Vulnerable Children. Deze kinderen worden geholpen om naar school te gaan en ze worden ook zonodig psychologisch begeleid.

Stichting Tafadhali
Vughterweg 20
5211 CL ’s-Hertogenbosch
www.tafadhali.nl

Koffiedoos project 2012-2013: Stichting Madamfo

www.madamfo.com
Koffiedoos project 2012-2013: Stichting Madamfo

Wat is het koffiedoosproject?

Na elke kerkdienst op zondag staat de koffiedoos in de kerk. Tijdens de ontmoeting van de mensen wordt koffie, thee en limonade geschonken en is er gelegenheid om ook een project te ondersteunen: het koffiedoosproject.

De Diakonie maakt het bedrag vervolgens over aan het project.
In 2012 en 2013 staat de koffiedoos er voor Stichting Madamfo:

Stichting Madamfo maakt zich hard voor zorg en scholing in Ghana. in 1997 is deze stichting opgericht door de Nederlandse arts Wim Levens. Sinds 2005 heeft de stichting een officiele NGIO (Non Governmental Organization) status.

Madamfo helpt onder meer met:

- moeder en kind klinieken opzetten

- waterputten slaan

- ziekenhuizen bouwen

- ondersteuning gemeenschap voor verstandelijk gehandicapte kinderen

- studiefondsen oprichten

- scholen bouwen en renoveren

- leermiddelen en computers aanschaffen

-bijscholen van medische professionals

Donatie

Donatie kan tevens via rekeningnummer 402478177 van stichting Madamfo te Tuil. Ook kan Afrikaanse kunst gekocht worden bij Galerie aan de Waal. (www.afrikaaandewaal.nl)

Stichting Madamfo