Gemeenteochtend op 5 maart Gemeenteochtend op 5 maart

Op 5 maart vindt na de dienst een gemeenteochtend plaats, waarin de kerkenraad met de gemeente in gesprek gaat over de te nemen stappen na het vertrek van ds. Vliegenthart.

Begroting College van Kerkrentmeesters 2017 Begroting College van Kerkrentmeesters 2017

De begroting van het College van Kerkrentmeesters ligt van 22 t/m 29 november 2016 ter inzage bij de penningmeester van het CvK, Ilona van Pijpen- van Wijngaarden, Nieuwendijk 36,  Rosmalen. Een verkorte versie vindt u hier.
Reacties kunt u doorsturen tot drie dagen na de inzagetermijn naar de scriba,

Begroting van de diaconie 2017 Begroting van de diaconie 2017

De begroting van de diaconie ligt van 22 t/m 29 november 2016 ter inzage bij de voorzitter van de diaconie, Frank de Jong, Deken van Roestellaan 25 Rosmalen. Een verkorte versie vindt u hier.

Reacties kunt u doorsturen tot drie dagen na de inzagetermijn naar de scriba,

Informatiebijeenkomst verleden, heden en toekomst van onze Gemeente Informatiebijeenkomst verleden, heden en toekomst van onze Gemeente

Op 10 januari november jl. is de gemeente geïnformeerd over het verleden, heden en toekomst van onze gemeente.

Voor de delen uit de presentatie en het verslag zie:
VERSLAG  INFORMATIEBIJEENKOMST  VOOR  GEMEENTELEDEN  10-01-2016

Actueel Actueel

Zie ook onze zondagsbrief, de "Bij de Hand"

Brief
Onlangs is er een brief uitgegaan van de kerkenraad aan alle gemeenteleden en groepen van onze gemeente. Reacties gevraagd voor 1 januari 2017.

Ds. Piet Vliegenthart met emeritaat
Op zondag 18 juni ging onze dominee Piet Vliegenthart met emeritaat.
Zie hier de foto's van dit geweldige afscheid.
Lees hier de preek.
Zie hier de orde van dienst.

Gesina Versteeg voltooide haar drieluik rond Jakob
De ontmoeting van Jakob met Esau - het gelaat van de Eeuwige

Met een derde verbeeldende tekening voltooide Gesina Versteeg haar drieluik over Jakob. Eerst was er de tekening van Jakob die in zijn droom de hemel open ziet gaan. Op een ladder naar de hemel dalen engelen op en weer af. Vervolgens wordt al tekenend verteld over de nachtelijke worsteling van Jakob bij de Jabbok. Wat zal hem wachten aan de andere kant van de rivier? Daarover vertelt de derde en laatste. Het gaat om de ontmoeting van Jakob met zijn broer Esau (Genesis 33).

Esau, die ooit zo lelijk door Jakob bedrogen is. Zal die ontmoeting goed aflopen? Ze kijken elkaar in de ogen... Dan licht in Esau voor Jakob het gelaat van de Eeuwige op in goedheid en ruimhartigheid (33:10).

In de tekening van Gesina bevinden Jakob en Esau zich in een tunnel, maar in de verte breekt het licht al door. Tussen hen beiden mag van nu af aan de liefde de toon aangeven (het hart). Daarin raken hemel en aarde elkaar (het kruis). Hun handen raken elkaar nog niet. Staan ze hier soms nog in tweestrijd? Maar diep van binnen weten ze wel waar het op aankomt: hun schaduwen raken elkaar al wel.

De tekening van Gesina paste heel mooi in de kerkdienst van 18 juni 2017 waarin ds.Piet Vliegenthart na 9 jaar afscheid neemt van de Samen op Weg Gemeente Berlicum-Rosmalen. In die dienst stond de liefde van Christus centraal die mensen met elkaar verbindt, in alle dimensies van het leven: breedte en lengte, hoogte en diepte (Efese 3:14-21).

Negen jaar... In die 9 jaar werkten Gesina en Piet nauw met elkaar samen m.h.o. het verbeelden van zeven jaarthema's in de kunstvorm van de mandala. En vervolgens in het drieluik achter in de kerk rond aartsvader Jakob. Dat maakt samen 10, waarmee de creatieve betrokkenheid van Gesina tegelijk met het afscheid van Piet Vliegenthart is afgerond.

lees meer ¬Ľ

datum en tijdstip 11-07-2017 om 20.00