Over de diensten Over de diensten

De zondagse kerkdienst begint (uitzonderingen daargelaten) om 10.00 uur in onze kerk in Berlicum aan het Raadhuisplein 4. U vindt de kerk (komende vanuit Rosmalen) aan de ingang van het dorp Berlicum direct aan uw rechterhand.

U wordt ontvangen door een dienstdoende ambtsdrager. Hij/zij zal u welkom heten en u een orde van dienst overhandigen. We zingen uit het nieuwe Liedboek. Voor gasten ligen extra Liedboeken bij de ingang klaar.

De kinderen van de basisschool gaan vaak rechtstreeks naar de Kiem (de benedenruimte bij de kerk) waar er een eigen kinderdienst is. Maar meer dan eens beginnen zij ook boven en gaan pas later naar de Kiem.

Voor de allerkleinsten is er iedere zondag oppas.

In de diensten waarin onze eigen predikant voorgaat liggen er bij de uitgang na afloop enkele gedrukte exemplaren van de preek. Wie wil kan er dan een van meenemen. Zie ook elders op deze website.

Eens in de vijf-zes weken is er een dienst van Schrift en Tafel: dan delen we met elkaar brood en wijn zoals Jezus met zijn vrienden vlak voor zijn dood brood en wijn gedeeld heeft en daarbij verwees naar zijn eigen leven en dood. Alle aanwezigen worden altijd van harte uitgenodigd om aan deze viering deel te nemen. In de meeste gevallen is dit een zg. 'lopende viering'. Zu nu en dan is er een viering in een kring.

Onze gemeente heeft een actieve Cantorij : belangrijk als ondersteuning voor de liturgie. Nieuwe liederen, eigentijdse teksten en composities krijgen een plek naast de meer vertrouwde liederen.

Wij zijn een veelkleurige gemeente waarin allerlei vormen van geloofsbeleving te herkennen zijn. Daarom is het karakter van de zondagse vieringen ook divers. De ene keer sober met een sterkere nadruk op de preek, een volgende keer creatief en ‘speels’, een andere keer weer wat meer verstild en meditatief. Ook zijn er vieringen speciaal met het oog op de kinderen (Kerk voor jou). Maar altijd nodigt de intieme ruimte van onze kerk uit tot een persoonlijke betrokkenheid bij wat er gebeurt.

In de kerk (vlakbij de ingang op een tafel) ligt het welkomstboek. Wie voor het eerst in de kerk komt kan daar zijn naam en adres in schrijven. Dan wordt er spoedig met u opgenomen. Ook ligt daar een “Wie is wie boek” met foto’s van de meeste gemeenteleden met hun namen. In het gebedenboek kunt u voorafgaand aan de dienst een gebedsintentie schijven.

In de kerk is voor slechthorenden een ringleiding aanwezig.

Voor de jongste kinderen (2- 5 à 6 jaar) zijn er regelmatig Kerk op Schoot diensten.

datum en tijdstip 23-11-2017 om 20.00

Voorbereiding tentoonstelling