PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Jeugd van 9 tot 12 jaar Jeugd van 9 tot 12 jaar

BASISCATECHESE

Iedere zondag is er voor de jeugd van 9-12 jaar (groep 6 t/m 8) basiscatechese.

In deze levensperiode blijken kinderen enorme hoeveelheden kennis te kunnen verwerken. De basiscatechese sluit aan bij de ‘natuurlijke’ nieuwsgierigheid in deze fase.

Doelstelling:

  • de kinderen worden voorbereid op de kritische fase van verlies van ‘de 1e naïviteit’ op weg naar een volwassen en persoonlijk geloven.
  • de kinderen krijgen kennis van de basisthema’s van het christelijk geloof, de opbouw van de gemeente, de structuur en betekenis van de zondagse viering, de betekenis van ‘navolging van Christus’ en de plaats van de christelijke kerk in (kerk)historisch perspectief (zie de door de kerkorde aangedragen thema’s).

Werkvormen: parallel aan de kindernevendienst (zelfde aantal zondagen dus) krijgen de kinderen aan de hand van een zorgvuldig uitgekozen methode de ‘leerstof’ op een creatieve en aansprekende manier aangeboden.

De afsluiting van kindernevendienst en basiscatechese wordt gemarkeerd met een afsluitend ‘ritueel’ in een zondagse viering.

In de Advent en Veertigdagentijd volgt de basiscatechese het betreffende project.

terug
 
 

Vergadering beroepingscommissie
datum en tijdstip 26-02-2018 om 20.00
meer details

Cantorij
datum en tijdstip 27-02-2018 om 19.00
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.