PKN
SOW-Gemeente Berlicum-Rosmalen
 
Onze predikant Onze predikant

Onze dominee Piet Vliegenthart...

Om mijzelf aan u voor te stellen...

Op 23 september 1951 zag ik in Rotterdam-Charlois het levenslicht als derde van een gezin van 6 kinderen. Ik studeerde theologie in Kampen, waar ik eind 1976 afstudeerde. Inmiddels was ik getrouwd met Marja. Samen hebben wij drie zoons, die al geruime tijd op eigen benen staan. Daar kwamen gaandeweg drie schoondochters bij.

Eind oktober 2008 werd tot onze blijdschap onze kleindochter Tamar geboren. In juni 2010 gevolgd door Nora. We zijn er wijs mee! Wel jammer dat ze niet wat meer in de buurt wonen... In januari 2010 verscheen er opnieuw een kleindochter op het toneel, de goedlachse Lene. In april 2012 kregen we een pracht van een kleinzoon, Kasper. Daarna volgde de al even mooie Bas geboren, sprekend zijn zussen Tamar en Nora, met zijn donkere ogen. Kijkt u maar eens op de krentenpagina (resp. krentnr. 17, 111, 132, 176 en 197). Begin juli 2014 Elin het levenslicht. Zeven is het getal van de volheid. In mei 2016 mochten we Joep welkom heten. een schat! Zo hebben we zeven kleinkinderen op een rij. Allemaal dicht op elkaar. gezellig!

Ik doe mijn werk als predikant met veel plezier. De afwisseling, de diepgang, de creativiteit, het samen optrekken met mensen, de vrijheid om je werk in te delen, de mogelijkheid om eigen gaven in te brengen en tot ontplooiing te brengen.... Waar vind je elders zo’n bijzondere combinatie? De traditie van het christelijke geloof, de omgang met de Schriften, het betrekken van die beide op het leven van alledag, ik raak daar niet op uit gekeken. Ik wilde al heel jong dominee worden en heb daar gelukkig nooit spijt van gehad!

In het werk als predikant heb ik in de loop der jaren op diverse terreinen ervaring opgedaan, zoals: het leiden van leeskringen, de opzet van een oecumenisch inloopcentrum, het dirigeren van een jongerenkoor, de organisatie van diverse musicals e.a. Het is altijd weer inspirerend te merken hoe een nieuwe situatie een appèl kan doen op andere kwaliteiten.

Eind 2007 besloot ik te solliciteren naar de Samen op Weg gemeente Berlicum-Rosmalen. Wat mij aantrok was de overzichtelijke setting van de gemeente en tegelijk ook de uitdaging van b.v. de nieuwbouwwijk de Groote Wielen. Ook trok de mooie omgeving ons aan. Daarbij komt dat mijn vrouw Marja al in Den Bosch werkte.

Naast mijn werk heb ik een scala aan hobby’s. Meestal is daar te weinig tijd voor, maar toch.... Ik fiets graag en veel (ook uit principiële overwegingen) en hou van muziek. Dat doe ik ook actief: piano (o.a. blues en boogie woogie) en zingen. Ik zit met plezier achter de computer, b.v. om digitale foto’s te bewerken. En verder: bioscoopbezoek en (m.n. in de vakantie) lezen.

Inmiddels heb ik al weer een heel aantal jaren in Berlicum-Rosmalen achter de rug. Die zijn me heel goed bekomen. Een open sfeer, een krachtige kern van heel betrokken gemeenteleden, open naar buiten toe.

Eind april 2011 ben ik gedurende drie maanden met studieverlof gegaan. Het thema was "creativiteit". Zie hier meer over de inhoud daarvan en ook over voorgaande studieverloven.

Gezien het naderend emeritaat (in 2017) heb ik bij de kerkenraad het verzoek ingediend om op 1 oktober 2014 2/3 te gaan werken. De kerkenraad heeft hier positief op gerageerd, mede gezien de zorgelijke situatie van de kerkelijke gemeente. De belangen bleklen dus met elkaar te sporen. Voor ik medio 2017 met pensioen ga bereik enkele maanden eerder (in februari) mijn 40-jarig ambtsjubileum. En dat in actieve dienst. Het zal mij deugd doen!

Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op mijn persoonlijke website. Zie m.n. ook de pagina met krenten uit de domineespap.

Contact
adres: Neptunusstraat 31
5241 JR Rosmalen
tel.: 073 8508730
email: domineepiet
website: ds. Piet Vliegenthart

Vaste vrije dagen: dinsdag en woensdag
Tel.spreekuur: ma, do en vr van 8.30 tot 9.00 uur

 
 

voorbereiden seniorenmiddag
datum en tijdstip 07-06-2017 om 19.30 uur
meer details

Seniorenmiddag
datum en tijdstip 08-06-2017 om 10.00
meer details

 
Actueel
 
Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.